Doktersassistent polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten in Amsterdam (OLVG) (2024)

OLVG, Amsterdam

Nu solliciteren

Vakgebied
Assistenten
Functie
Doktersassistent
Branche
Ziekenhuis
Aanstelling
Vaste aanstelling
Plaatsingsdatum
Niveau
HBO
Ervaring
Ervaren
Dienstverband
Fulltime

Wil jij een concrete en zinvolle bijdrage leveren aan betere zorg in Amsterdam? Kom dan werken als doktersassistent Maag-, darm- en leverziekten (MDL) bij OLVG, hèt stadsziekenhuis van Amsterdam.

Over de functie
Als doktersassistent ben jij een spin in het web bij de MDL. Jouw werkzaamheden zijn diverse categorieën te verdelen. Je zal administratief werkzaam zijn, achter de balie patiënten te woord staan en in de behandelkamers de artsen assisteren en zelfstandig handelingen uitvoeren.

Jouw dagelijkse taken zijn afwisselend maar bestaan voornamelijk uit:

  • afspraken maken, de telefoon beantwoorden en de patiënten begeleiden
  • administratieve taken zoals het voorbereiden van de programma’s
  • patiënten en hun naasten uitleg en informatie over onderzoeken en behandelingen geven
  • het wegen en meten van (nieuwe) patiënten
  • vaccinaties toedienen

De diversiteit van de groep MDL patiënten die bij onze polikliniek geholpen worden – van jong tot oud, van expat tot ras-Amsterdammer – maakt jouw werk afwisselend en uitdagend.
Je bent hét gezicht van de polikliniek MDL. Klantvriendelijkheid en goede communicatieve vaardigheden zijn een onderdeel van jouw persoonlijkheid.

Werkomgeving
De afdeling MDL biedt het volledige aanbod van gespecialiseerde MDL zorg. Patiënten kunnen bij ons terecht voor behandeling van kleine, meer complexe en oncologische aandoeningen aan de slokdarm, maag, darmen, galwegen, lever en alvleesklier.

Werken als doktersassistent bij de MDL betekent werken in een team dat kwaliteit van zorg, samenwerking en werkplezier belangrijk vindt. Binnen de polikliniek zijn vaste werkprocessen en een duidelijke structuur met ruimte voor continue verbetering, waaraan jij als medewerker een belangrijke bijdrage levert. In dit team heb jij een stem, geef je en ontvang je feedback, en wordt je gestimuleerd om initiatief te nemen en door te pakken.

OLVG heeft meerdere locaties binnen Amsterdam, en je kunt dan ook op meerdere locaties ingezet worden. Onze medewerkers werken op de twee hoofdlocaties: ‘Oost’ aan het Oosterpark, en ‘West’ aan de Jan Tooropstraat.

Functie-eisen
We verleggen de bekende weg als het bijdraagt aan het resultaat. En bedenken het liefst hoe het nóg beter kan. Op eigen wijze en met elkaar. Daarom ben jij een flexibele teamspeler die initiatief toont en kunnen we rekenen op jouw enthousiaste en patiëntgerichte instelling én organisatietalent! Ook ben je gastvrij, representatief en dienstverlenend. Mensen voelen zich bij jou snel op hun gemak.

Dit neem je ook mee:

  • een afgeronde opleiding tot doktersassistent
  • je bent empathisch en geduldig; er wordt regelmatig beroep op je gedaan door patiënten, waardoor jij energiek en doelmatig te werk gaat
  • je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; goede beheersing van het Engels is een pré.
  • je bent enthousiast, proactieve houding, bent goed in schakelen en je beschikt over een gezonde dosis humor.
  • je bent digitaal vaardig, en beschikt over goede communicatieve vaardigheden; ervaring met het elektronisch patiëntendossier systeem EPIC is een pré.

Wij bieden
Werken bij OLVG betekent werken in hét stadsziekenhuis van Amsterdam. Een werkomgeving waar jij je optimaal kunt ontwikkelen. Want jouw wensen en ideeën doen ertoe. Zo doen we dat bij OLVG.

Daarom bieden we jou:

  • minimaal € 2.429,- en maximaal € 3.440,- bruto per maand (fulltime) in FWG-schaal 35 cao ziekenhuizen
  • dienstverband voor de periode van één jaar, met zicht op verlenging voor onbepaalde tijd
  • kostendekkende OV-reiskostenvergoeding
  • flexibele reiskostenregeling, waarbij jij iedere dag kunt kiezen welk vervoer jou het beste uitkomt
  • eindejaarsuitkering van ruim 8%
  • vakantiegeld van ruim 8%
  • 144 uur vakantieverlof
  • persoonlijk levensfasebudget van 57 uur extra verlof en de ruimte om te werken aan jouw eigen ontwikkelingswensen
  • sterk in je werk programma: met vitaliteitscoaching, ontspanningsruimten en meer
  • pensioenregeling bij PFZW
  • voordeel op jouw ziektekostenpremie met onze collectieve ziektekostenverzekering. Kies uit IZZ, Zilveren Kruis Achmea of Zorg en Zekerheid
  • kortingen op verzekeringen en financiële diensten van Centraal Beheer Achmea
  • korting bij diverse lokale ondernemers, zoals eettentjes, cafés en sportcentra
  • onbeperkt toegang tot e-learnings en ons vitaliteitsprogramma
  • de keuze in arbeidsvoorwaarden die bij jou passen. Zoals de mogelijkheid om een nieuwe telefoon, fiets of laptop met belastingvoordeel aan te schaffen

Deze arbeidsvoorwaarden zijn op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week).

Interesse in deze vacature?
Interesse? We ontvangen graag jouw CV en motivatiebrief graag voor vrijdag 9 augustus 2024 via de sollicitatie button. De sollicitatiegesprekken zullen in overleg plaats vinden op vrijdag 16 augustus 2024. In verband met de vakantieperiode kan deze datum in overleg worden aangepast.

Bij vragen over deze vacature, neem dan telefonisch contact op met de recruiter of mail naar recruitment@olvg.nl. Doktersassistent polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten in Amsterdam (OLVG) (1)

Lees meer

  • Toon email

    recruitment@olvg.nl

  • Toon telefoonnummer

    020-5999111

  • Bekijk meer vacatures

Is dit uw nieuwe uitdaging?

Nu solliciteren Vacature mailen Vacature printen

Gerelateerde vacatures

  • 23-07-2024 Doktersassistent Keel-, Neus- en Oorheelkunde OLVG, Amsterdam FunctieDoktersassistent BrancheZiekenhuis OpleidingsniveauMBO Dienstverband AanstellingVakgebied
  • 23-07-2024 Doktersassistent Orthopedie OLVG, Amsterdam FunctieDoktersassistent BrancheZiekenhuis OpleidingsniveauMBO Dienstverband AanstellingVakgebied
  • 11-07-2024 Doktersassistent Kindergeneeskunde OLVG, Amsterdam FunctieDoktersassistent BrancheOverige OpleidingsniveauHBO Dienstverband AanstellingVakgebied
  • Als eerste de nieuwste vacatures in jouw functiegebied ontvangen?

    Stel JobAlert in!

Doktersassistent polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten in Amsterdam (OLVG) (2024)

FAQs

Welk ziekenhuis is gespecialiseerd in Maag Darm en leverziekten? ›

Vooral patiënten met zeldzame en ingewikkelde klachten en ziektes aan het spijsverteringskanaal worden doorverwezen naar het UMCG. Ons team is gespecialiseerd in: chronische darmziekten. hepatologie en leverziekten.

Welke specialist voor maag en darmen? ›

De maag-darm-leverartsen of gastro-enterologen behandelen problemen in verband met de spijsvertering, maag, slokdarm, dikke en dunne darm, anus, lever, galblaas en alvleesklier (pancreas).

Hoe gaat een Maag Darm Lever onderzoek? ›

Het onderzoek wordt uitgevoerd met een kijkinstrument: de endoscoop. Een endoscoop is een dunne, flexibele slang die ongeveer de dikte heeft van een vinger. De arts brengt de endoscoop via de mond en slokdarm in de maag en twaalfvingerige darm. Aan het uiteinde van de endoscoop zitten een lampje en een camera.

Wie is de beste MDL-arts in Nederland? ›

De Nederlandse maag-, darm-, leverarts Peter Mensink van het Erasmus MC in Rotterdam is verkozen tot beste van Europa op het gebied van kijkonderzoek in de dunne darm. Mensink heeft daarvoor de prijs van de World Organisation on Digestive Endoscopy gewonnen. Dat maakte het ziekenhuis woensdag bekend.

Wat is het beste ziekenhuis voor maagkanker? ›

Het Catharina Ziekenhuis: gespecialiseerd in maagkanker

U wordt hier behandeld in een expertcentrum voor maagkanker. Alle behandelingen voor maagkanker zijn hier op één locatie. Patiënten uit de hele regio worden doorverwezen naar ons ziekenhuis, u kunt hier ook terecht voor een second opinion.

Wat niet eten bij maag darmklachten? ›

De volgende producten kunnen extra gasvorming veroorzaken. Gebruik deze voedingsmiddelen met mate: eieren, noten, nieuwe aardappelen, prei, ui, knoflook, peulvruchten, koolsoorten, rauwkost, paprika en spruitjes. Ook het eten van scherpe kruiden en specerijen kan bij sommige mensen boeren veroorzaken.

Wat als maag en darmen opgezwollen zijn? ›

U kunt de volgende adviezen aanhouden om een opgeblazen buik te voorkomen: Eet niet te snel en kauw uw eten goed. Als u te snel eet en drinkt, komt er meer lucht in uw buik. Sla ook geen maaltijden over, aangezien lege darmen kunnen zorgen voor gasvorming en meer winderigheid.

Hoe heet een Maag Darm specialist? ›

Een gastro-enteroloog wordt ook wel een maag-darm-leverarts of mdl-arts genoemd. Een gastro-enteroloog behandelt uiteenlopende ziekten, zoals ontstekingen (onder andere ziekte van Crohn, hepatitis), tumoren en galstenen.

Waar begint maagkanker mee? ›

In het begin heb je van maagkanker meestal weinig of geen klachten. Als de tumor in of door de maagwand groeit, kunnen wel klachten ontstaan, zoals (stekende) pijn boven in de buik of rond het borstbeen, afvallen, misselijkheid en/of braken.

Waarom geen darmonderzoek meer na 75 jaar? ›

Vanaf welke leeftijd is het bevolkingsonderzoek? Je krijgt vanaf je 55e een uitnodiging om mee te doen aan bevolkingsonderzoek. Vanaf die leeftijd wordt je kans op darmkanker groter. De meeste mensen die darmkanker krijgen zijn ouder dan 55 jaar.

Wat zijn de eerste symptomen van darmpoliepen? ›

Klachten en symptomen bij dikke darm poliepen. Poliepen in de dikke darm geven niet altijd klachten. Klachten die voor kunnen komen zijn. Bloed in de ontlasting, verandering inhet ontlastingspatroon, erg onregelmatige stoelgang, buikijn en onverklaarbaar gewichtsverlies.

Welk ziekenhuis is gespecialiseerd in darmkanker? ›

In het Catharina Kanker Instituut worden jaarlijks 80 patiënten met uitgezaaide darmkanker geopereerd. Daarmee is het Catharina Ziekenhuis het grootste HIPEC-centrum van Nederland.

Wat is het beste ziekenhuis voor colitis ulcerosa? ›

Rijnstate heeft bijzondere expertise in de behandeling van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Wij behandelen jaarlijks ruim 2.600 patiënten, ook van ver buiten Arnhem. In het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum profiteert u van alle mogelijke diagnostische en therapeutische mogelijkheden.

Kun je herstellen van levercirrose? ›

Levercirrose valt helaas niet te genezen.

Kan je maagkanker zien bij een gastroscopie? ›

Onderzoek en diagnose voor maagkanker

De volgende onderzoeken kunnen plaatsvinden: Lichamelijk onderzoek. Bloedonderzoek. Endoscopie (gastroscopie en/of EUS)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 6557

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.